Łączna liczba wyświetleń

środa, 18 lutego 2015

Regionalia Lubelszczyzny, czyli poznajemy kuchnię regionalną oraz odkrywamy urokliwe zakątki Naszego Regionu.










Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie.
Wyjeżdżamy za granicę, zwiedzamy odległe kraje, a często tak mało wiemy o naszej małej ojczyźnie - Lubelszczyźnie.


III Warsztaty Kulinarne Małgosi i program „Zasmakuj w Lubelskim” 24.01.2014



Było bardzo smakowicie, sympatycznie, ciekawie. Oprócz doznań kulinarnych uczestnicy poznali  także historię ziemi gorzkowskiej oraz odwiedzili stadninę koni w Białce.

W sobotę 21 lutego następna edycja Warsztatów Kulinarnych organizowana przez Małgorzatę Zdzienicką - przewodniczkę i członkini Lubelskiego Stowarzyszenia Pilotów i Przewodników Turystycznych "Pogranicze"


IV WARSZTATY KULINARNO – KRAJOZNAWCZE

To już ostatni moment, żeby zgłosić swoje uczestnictwo, zgłoszenia przyjmowane są tylko do jutra 19 lutego 2015 włącznie. W celu ułatwienia kontaktu numer telefonu do organizatorki: 604-200-733 oraz mail: zdmg@poczta.onet.pl

KIEDY: 21 LUTEGO 2015
GDZIE: DOM DUCHA PIASKI
KOSZT: 30 ZŁ/OSOBA + 5 zł warsztaty + koszty przejazdu

Kontynuując cykl spotkań kulinarnych i krajoznawczych zapraszam 21.02.2015r do DOMU DUCHA do Piask.
W programie:
- nauka przygotowania forszmaku lubelskiego i piroga pilaszkowickiego (wpisanego na listę produktów regionalnych)oraz degustacja przygotowanych dań. Na deser ciasto –specjalność Pań z Kola Gospodyń
UWAGA: dodatkową atrakcją będą warsztaty w zdobieniu cyferblatu zegara z piernika (dodatkowe 5 zł)

- -przy kawie spotkanie z dyrektorem LGD (Lokalnej Grupy Działania) oraz poznanie nowej formy turystyki regionalnej – QUEST, omówienie questu związanego z Piaskami.

- spacer po Piaskach – przypomnienie historii Piask ,postaci Antoniego Patka, zapalenie znicza pod pomnikiem ostatniego partyzanta podziemia niepodległościowego Józefowa Franczaka, pseudonim "Lalek", zwiedzanie grodziska między stawami.

Cena warsztatu kulinarnego 30 zł /osoba + 5 zł warsztaty (przejazd samochodami osobowymi - rozliczenie wewnętrzne z kierowcą ,lub dojazd komunikacją podmiejską lub rezerwacja busa - do uzgodnienia).We własnym zakresie będzie możliwość degustacji i zakupu nalewki na hibiskusie.

Dokumentacja zdjęciowa z III edycji Warsztatów poniżej:





























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz